Maialen Bilbao durangarra nagusi, Mallabiko frontenis txapelketa bietan

Anboto 2024ko eka. 21a, 11:27

Maialen Bilbao eta Ana Garcia.

Buruz buruko nahiz binakako txapelak jantzi ditu estatu osoko goi mailako erraketistak batu dituen txapelketan.

Joan zen asteburuan emakumeen binakako frontenis maratoia lehiatu zuten Mallabian. Binaka eta buruz buru, maila handiko txapelketa izan zen, estatu osoko erraketistak etorri zirelako. Txapelketa bietan eskualdeko erraketista bat nagusitu zen: Maialen Bilbao durangarra.

Binaka Ana Garcia salamankarragaz osatu zuen bikotea. Finalean, iazko txapeldunak menderatu zituzten: Itsaso Pradera mallabitarra eta Laura Saez gasteiztarra (14-8). Inge Sancristobal eta Leire Dueñas bizkaitarrek osatu zuten podiuma.

Hurrengo egunean beste erakustaldi bat eman zuen Bilbaok buruz buruko txapela janzteko. Finalean 22-19 irabazi zion Ana Garciari. Miriam Ruiz geratu zen hirugarren.